14-14-karin_1155109390

Karin van Teeffelen-Lagerweij nieuwe docente bij de Mindful Fysiotherapeut

De cursus de Mindful Fysiotherapeut draait al vanaf 2014. In de loop van de jaren is de  Nederlandse fysiotherapie verrijkt met een paar honderd mindful fysiotherapeuten. Je vindt ze op deze kaart. Tjitske de Boer heeft meegeholpen de cursus te ontwikkelen voor het deel ‘mindful bewegen’ en heeft een bijdrage geleverd aan het boek Mindfulness en Fysiotherapie dat in 2017 uitkwam. Ik ben haar dankbaar voor de zorgvuldige en aandachtsvolle wijze waarop ze de afgelopen zes jaar de cursisten de Feldenkrais oefeningen liet ervaren. In de praktische demonstratie lag haar enorme kracht. Omdat Tjitske een andere koers gaat varen ben ik opzoek gegaan naar een andere expert op het gebied van mindful bewegen en Feldenkrais. Het moet iemand worden die stevig geschoold is binnen de fysiotherapie en klinisch scherp kan redeneren. Tegelijkertijd moet de kandidaat de belevingsgerichte benadering van bewegen binnen de fysiotherapie in zijn/haar vingers hebben. En dat is precies de reden waarom ik zo blij ben met Karin. Karin beheerst daadwerkelijk beide terreinen. Ze is breed geschoold in manuele therapie, bekken fysiotherapie, en diverse specifieke oefentherapeutische methoden, en natuurlijk getraind in het werken met fascia, tape en triggerpoints. Belangrijk voor ons is dat ze daarnaast ook de internationale Feldenkrais opleiding heeft afgerond (inclusief diverse aanvullingen) en vanaf 2017 als tutor-teacher mag assisteren in de Feldenkrais opleiding te Amsterdam. Een tutor-teacher word je daar niet zomaar.
Met de komst van Karin is het een mooi moment om het mindful bewegen binnen de cursus te herzien. Waar de afgelopen jaren de nadruk lag op het trage langdurige aandachtvolle bewegen, gaan we nu kortere oefeningen introduceren en daarmee meer variatie en meer lichaamsregionen afdekken. Bovendien komt ook het klinische redenen rond mindful bewegen meer op de voorgrond te staan, en is er ruimte om kleine uitstapjes naar aanverwante methoden te doen. We komen daarmee tegemoet aan de wens van veel deelnemers. Deze aanpak zorgt ervoor dat de transfer naar de fysiotherapeutische praktijk makkelijk gemaakt kan worden.

Combineer je het bovenstaande met de sprankelende persoonlijkheid, vriendelijkheid en humor van Karin dan begrijp je dat ik blij ben dat ze direct enthousiast instemde om in september mee te draaien in de cursus de Mindful Fysiotherapeut.

Heb je ook interesse in mindfulness en wil je dit toepassen binnen je werk als fysiotherapeut dan is deze top gewaardeerde cursus echt de moeite waard.

Peter van Burken

Peter van Burken

Psycholoog / ex-fysiotherapeut. Auteur van Gezondheidspsychologie voor de fysiotherapeut en het boek Mindfulness en Fysiotherapie. Initiator en docent Psychfysio opleidingen.

Meer nieuws van psychfysio:

Zin in een leuke en boeiende cursus?

Kijk dan hier voor inspiratie!

" 3000+ tevreden fysiotherapeuten gingen je voor. "

Nieuwsbrief

Elke twee weken 3 samenvattingen voor fysiotherapeuten. Gratis, al 17 jaar. 6000+ fysiotherapeuten gingen je voor.

Volg ons op facebook:

Database met 1500+ artikelen

Voorjaar 2023

Werken met beleving en emotie binnen de fysiotherapie

Werken met beleving en emotie binnen de fysiotherapie

3 dagen. Start 8 november 2023. Prijs € 595,- …

Acceptance and Commitment Therapy bij pijn

Acceptance and Commitment Therapy bij pijn

3 dagen. Start 17 november 2023. Prijs € 495,-…

Motivational interviewing en oplossingsgericht coachen

Motivational interviewing en oplossingsgericht coachen

3 dagen. Start 10 januari 2024. Prijs € 495,-…

Vrouw stretcht mindfull tegen rugpijn.

Belevingsgericht lichaamswerk binnen de fysiotherapie

5 dagen. Data 13 januari 2024. Prijs € 995,-…

De Mindful Fysiotherapeut

De Mindful Fysiotherapeut

8 dagen. Start 18 januari 2024. Prijs € 1395,-…

Dansante Fysiotherapie op basis van Laban/Bartenieff

Dansante Fysiotherapie op basis van Laban/Bartenieff

8 dagen. Start 25 januari 2024. Prijs € 1395,-…

Gezondheidspsychologie voor de fysiotherapeut

Gezondheidspsychologie voor de fysiotherapeut

5 dagen. Start 28 februari 2024. Prijs € 975,-…

Vrouw doet pilates oefeningen en voorkomt daardoor rugpijn.

Fysiopilates opleiding

9 dagen. Data volgen 2024. Prijs € 1395,- Als…

kngf-logo-klein
keurmerk-fysiotherapie-logo-klein
crkbo_instelling_rgb
NRTO_keurmerk-170px